Обележена годишњица смрти Војислава Воје Танкосића

Крај спомен обележја мајора и четничког војводе Војислава Воје Танкосића, једног од оснивача “Црне руке”, јунака Балканских ратова и Првог светског рата, пригодним програмом, уз церемонију полагања венаца и цвећа, обележена је годишњица његове смрти.

О Танкосићевом животу и делу говорили су Милован Васић, члан Општинског већа општине Трстеник задужен за културу и Иван Нешић, професор историје, док су у обележавању годишњице смрти мајора Војислава Воје Танкосића учествовали представници Народног универзитета Трстеник, Општинске организације Савеза бораца Трстеник и Основне школе “Љубивоје Бајић” из Медвеђе.

“Мајор Војислав Воја Танкосић рођен је 1880. године у Руклади недалеко од Уба. После тешког рањавања у борбама у Игришту код Великог Поповића, 31. октобра пребачен је возом у Трстеник где је после извесног времена 2. новембра 1915. године подлегао повредама. Као што је познато, једна од наших улица у Трстенику носи његово име, а 2005. године му је подигнут споменик пред којим се сада налазимо”, рекао је том приликом проф. историје Иван Нешић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x