Обучити младе људе на добровољно давалаштво тромбоцита

У оквиру пројекта Форума жена Градског одбора СПС-а у Крушевцу “Њихов осмех нема цену” у служби за трансфузију крви Опште болнице Крушевац организована је редовна акција добровољног давања крви, трећа по реду у овој години. Према речима Јелене Ђорђевић, потпредседнице крушевачког Форума жена, овом акцијом се заокружује девета година, када је у питању добровољно давалаштво крви кроз овај пројекат који је иначе намењен за децу оболелу од било које врсте карцинома.

“Ми смо са овим активностима кренуле са чињеницом да је једно дете у Београду умрло након хемотерапије зато што није имало да прими довољан број тромбоцита, тако да смо се ми одлучиле да нашим примером покажемо да је добровољно давалаштво најхуманији чин који једна особа може да учини” истиче Јелена Ђорђевић.

Она додаје да се кроз ове акције прикуљају јединице крви за потребе крушевачке Опште болнице и млади људи обучавају на добровољно давалаштво тромбоцита које се одржава и обавља у већим Здравственим центрима где по пар њих оде када је потребно дати за неког коме су тромбоцити потребни.

У оквиру пројекта “Њихов осмех нема цену” реализују се и друге активности у виду поделе пакетића, социјалне помоћи угроженој деци, али и одраслима као и породицама. Иначе, током године организују се три редовне акције добровољног давања крви, док ће се следећа акција коју организује ова партија одржати у априлу следеће године.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x