Одржан “Тренинг безбедне вожње бициклиста” за ученике V разреда

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије (АБС) и Савет за координацију послова безбедности саобраћаја општине Варварин реализовали су на школском полигону у Варварину акцију “Тренинг безбедне вожње бициклиста” за ученике петог разреда основних школа у темнићком крају.

Представник АБС задужен за двоточкаше, Иван Бојовић истакао је да је Варварин једна од пет општина у Републици Србији које су ове године одабране за реализацију ове веома значајне активности чији је циљ очување безбедности најмлађих учесника у саобраћају.

Бојовић је упутио захвалност општинском Савету за координацију послова безбедности саобраћаја на томе што је препознао важност овог пројекта, али препознао и АБС као важну институцију у систему безбедности саобраћаја.

“Пројекат је замишљен да се реализује у пет локалних самоуправа и да кроз њега прође преко 600 деце и замишљен је тако да у њему учествују деца петог разреда. Наш циљни задатак је да им дамо неке смернице о безбедном учествовању у саобраћају кроз неке практичне вежбе, манипулације у месту и покрету, а наши едукатори на полигону ће да им објасне неке основне радње како да правилно седе на бициклу, нешто о безбедности, о правилу десне стране, раскрсници и осталим стварима које су неопходне да би били безбедни учесници у саобраћају”, наводи Иван Бојовић.

Он је нагласио и да ће АБС у наредном периоду још већи акценат бацити на најмлађу популацију учесника у саобраћају, а све у циљу да буду безбедни и самостални учесници у саобраћају.

Координатор општинског Савета за координацију послова безбедности саобраћаја, саобраћајни инспектор Владица Филиповић наглашава да је овај тренинг веома значајан за малишане из општине Варварин и да је у реализацији активности учешће узело свих пет основних школа.

“Желим да упутим захвалност Агенцији за безбедност саобраћаја зато што је нашу општину уврстила међу пет општина где је овај тренинг безбедне вожње одржан. Надам се да ће овај тренинг безбедне вожње користити деци и да ће бити безбеднији у саобраћају док возе бициклу”, рекао је Филиповић.

Након теоријске едукације о значају неопходне опреме и одеће, исправности бицикла, правила и безбедног учествовања у саобраћају, ученици су возили бицикл по полигону постављеном у школском дворишту. Сви ученици – учесници од општинског Савета добили су поклончиће, предња и задња светла – бљескалице за бицикл, а од АБС флуоресцентне траке.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x