Одржана 10. седница Градског већа

Данас је одржана 10. седница Градског већа Града Крушевца на којој је као један од најбитнијих, разматран предлог Одлуке о ребалансу буџета града Крушевца за 2016. годину. Такође, утврђен је и предлог Решења о постављењу заштитника грађана града Крушевца и заменика заштитника, као и о постављењу заменика Градског јавног правобраниоца. На дневном реду биле су и бројне друге Одлуке, Решења и Закључци  који ће се наћи на првој наредној седници Скупштине града.

Образлажући ребаланс буџета Града, помоћник градоначелника Микан Ћосић навео је као најбитније – усклађивање прихода и расхода, усклађивање вишка у расходима, као и усаглашавање обима планираних инвестиција и текућег одржавања.

Од око 2 млрд. 700 000, утврђених Одлуком о буџету града за 2016., ребалансом се та цифра увећава за око 5% , односно износиће 2 млрд. 842 милиона динара. Постигнут је и баланс, додао је помоћник градоначелника Микан Ћосић, између повећања расхода од 180 милиона и смањења од 42 милиона.  Велику расходну ставку представљају и извршне судске одлуке , по чијем основу је плаћено до сада око 80 милиона динара.

Прилив средстава је иначе стабилан, буџет је солвентан, а као позитиван пример наведена је и куповина грађевинског земљишта од фирми у стечају у износу од 24 милиона динара. Укупне планиране инвестиције су у висини од 797 милиона динара, што процентуално чини 28% буџета.

На седници Скупштине града наћи ће се и предлози Решења о постављењу Заштитника и заменика заштитника грађана града Крушевца , а предложена је досадашњи заштитник, дипл.правник Светлана Цветковић. За заменика – такође досадашњи заменик, дипл.правник Немања Московљевић.

За Градског правобраниоца предложен је дипл.правник Мирослав Живановић, који је и до сада обављао ову функцију, а за заменике – дипломирани  правници , Наташа Луковић и Јелена Цветановић.

Извор: крушевац.рс

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x