Одржана 4. седница Скупштине општине Варварин

На дневном реду 4. седнице Скупштине општине Варварин било је 35 тачака. Скупштина је донела Одлуку о трећем ребалансу буџета, промењене су неке ставке које се односе на промену финансијских планова Скупштине, Општинског већа, Јавних предузећа и установа, чиме је омогућено боље и ефикасније функционисање општине. На дневном реду налазиле су се и тачке о оснивачким актима Јавних предузећа због обавезе да та акта буду усклађења са законом о Јавним предузећима.

На почетку седнице одборници Скупштине општине изабрали су дипл. правника Драгану Збиљић за новог секретара СО из разлога што је досадашњи секретар Гордана Петровић поднела оставку због именовања на функцију начелника Општинске управе.

Скупштина је донела Одлуку о исплати накнаде за рад лица ангажованих на противградним станицама у 2016. години, тако да ће десеторо стрелаца који су потписали уговоре са РХМЗ бити исплаћено са по 5.000 динара месечно, за период од 6. месеци у току 2016. године – од 15. априла до 15. октобра 2016.

Донете су и Одлуке о финансирању локалних Савета за здравствену заштиту, запошљавање и социјалну политику. “Примећено је да Савет за здравствену заштиту у протеклом периоду није радио како ваља тако да је неопходно, након формирања Савета, између осталог одредити и новог повереника за заштиту права пацијената” рекао је председник Скупштине Драгољуб Станојевић.

Скупштина је, на предлог УО “СТЦ Темнић” Варварин донела и Одлуку разрешењу досадашњег директора ове установе Горана Ђорђевића и на место в.д. директора именовала проф. физичког васпитања Ану Видојевић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x