Одржана 18. седница Скупштине града Крушевца

На 18. седници Скупштине града Крушевца, одборници су једногласно усвојили Пројекат јавног приватног  партнерства без елемената концесије за реализацију пројекта финансирања и управљања континуираним обављањем делатности снабдевања становништва лековима, помоћним лековитим средствима и медицинским средствима.

Предложени модел јавног приватног партнерства омогућиће наставак функционисања “Апотеке Крушевац”, чије је пословање због измењених тржишних услова у великој мери угрожено. Јавно приватно партнерство треба да обезбеди санирање дугова “Апотеке Крушевац”, унапређење кадровске структуре, усавршавање запослених, повећање прихода и рационализацију трошкова, као и остварење добити. У току расправе истакнут је значај “Апотеке Крушевац” за снабдевање грађана Расинског округа лековима, а одборници су посебно нагласили да је и кроз модел ЈПП потребно очувати мрежу апотека на сеоском подручју.

У наставку седнице одборници су размотрили и усвојили још 25 тачака дневног реда. Дата је сагласност на измене Програма пословања ЈКП “Пословни центар” за 2018. годину, којим је измењен финансијски план предузећа и планирана исплата солидарне помоћи запосленима у овом предузећу.

Одлучено је да се Град Крушевац обрати Министарству заштите животне средине за одобравање средстава за реализацију пројекта Еколошки центар “Еко парк Trayal Крушевац”, а који обухвата изградњу погона за третман опасног и неопасног отпада на локацији седишта Trayal-a.

Скупштина је донела Решење о прибављању у јавну својину Града, дела управне зграде Хемијске индустрије “Жупа” доо. Крушевац. Донета су и Решења којима се даје на коришћење на неодређено време Дому здравља “Крушевац” зграда здравства у Балшићевој улици за потребе рада Дома здравља и прибавља пословни простор у Великом Головоду за потребе рада МЗ Кобиље.

Извршене су измене у Надзорним одборима ЈКП “Водовод” Крушевац и ЈКП “Градска топлана”, Управном одбору ПУ “Ната Вељковић”, као и Школском одбору Гимназије и основне школе у Жабару.

Уместо  Мирослава Милојковића, који је недавно преминуо, за новог в.д. директора ЈКП “Крушевац” изабрана је Снежана Радојковић, дипл. инжењер агрономије, запослена у овом предузећу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x