Одржана 6. седница Скупштине општине Варварин

На 6. седници Скупштине општине Варварин одборници су разматрали 13 тачака дневног реда, међу којима и разматрање предлога Решења о разрешењу и именовању Општинске изборне комисије у сталном саставу, а донета је и Одлука о месним заједницама. Такође, на 6. седници разматран је и нацрт Одлуке о периодичном обрачуну буџета општине за период 01.01. – 20.09.2016. године.

Што се тиче Решења о разрешењу и именовању чланова Општинске изборне комисије, за председника ОИК-а одборници су изгласали дипл. правника Гордану Петровић, док је заменик у овом саставу Драган Рајић. Изабрани су и чланови и заменици чланова, а број чланова ОИК-а прилагођен је новом броју одборника у варваринској Скупштини.

Када је реч о превазилажењу проблема у ЈКП “Путеви Варварин”, одборници СО Варварин донели су Одлуку о давању сагласности на програм коришћења субвенција овом предузећу за 2016. годину. Донешене су и Одлуке о давању сагласности на измене и допуне Статута Дома здравља “Др Властимир Годић” и о усклађивању пословања ЈП Дирекција за урбанизам и изградњу, а разматрани су и Извештај о раду Предшколске установе “Наша радост” за радну 2015/16 годину и Годишњи план рада за 2016/17 годину.

Одборници СО Варварин су разматрали и предлоге Решења о образовању комисије за координацију инспекцијског надзора над пословима из изворне надлежности општине Варварин и комисије за процену тржишне вредности непокретности, а донета су и Решења о разрешењу и именовању чланова неких Школских одбора због престанка основа именовања у истим.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x