Одржана 8. седница Скупштине општине Варварин

На 8. седници Скупштине општине Варварин, заказаној по хитном поступку на захтев једне трећине одборника, усвојен је предлог Одлуке о 4. ребалансу буџета општине Варварин за ову годину, разматран је предлог Одлуке о измени оснивачког акта ЈП “Расвета” Варварин, а одборници су већином гласова за новог вршиоца дужности директора Дома здравља “др Властимир Годић” именовали др Јасмину Ракић.

На дневном реду који је усвојила Скупштина, прва тачка је била доношење Одлуке о промени оснивачког акта ЈП “Расвета” зато што у АПР-у није била могућа регистрација са оним подацима који су достављени. Наиме, ради се о ситницама, у виду назива тог Јавног предузећа из разлога што предузећа под називом “Расвета” има много, тако да ће се ово ЈП сад звати “Расвета Варварин”, објашњава председник Скупштине општине Варварин Драгољуб Станојевић.

“Друга тачка дневног реда је била доношење Одлуке о ребалансу буџета општине Варварин за ову годину, због бившег ЈП “Дирекција за урбанизам и изградњу” и обавеза које је то јавно предузеће имало према извођачима радова са којима су радови уговарани. Они више нису у могућности да то плаћају тако да су та средства пренета на Општинску управу. Трећа тачка је била Одлука о матичним подручјима, зато што је на основу управног инспектора наложено да се та Одлука промени и да се усагласи са Законом” каже Станојевић.

Четврта, пета, шеста и седма тачка су се односиле на стање у Дому здравља “др Властимир Годић” где је Управни одбор пре неколико дана вршио избор директора те установе. “На Управом одбору је предложено да директор буде др Живојин Андрејић, међутим, чињеница је да је Управни одбор приликом доношења те Одлуке направио неколико грешака у виду да претходно није разрешен тадашњи директор пре истека мандата, што је морала да уради Скупштина, а не УО” објашњава Станојевић.

Он додаје да је огромна већина одборника СО Варварин, њих скоро 30, одбацила предлог УО Дома здравља о именовању др Живојина Андрејића. “У оквиру наредне тачке разрешена је дужности досадашњи директор др Загорка Марковић зато што 16. децембра пуни 65 година и одлази у старосну пензију па јој тим даном и истиче мандат. У оквиру наредне тачке, на основу предлагача чланова Управног одбора Дома здравља предложени су нови чланови, председник УО и нови члан и пошто је неопходно да од 17. децембра, по истеку мандата др Марковић неко руководи Домом здравља, на предлог једне трећине одборника одборници Скупштине општине су огромном већином донели Одлуку да за вршиоца дужности директора буде постављена др Јасмина Ракић” рекао је Станојевић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x