Удружења жена “Лада”: “Корак по корак у сусрет будућности нашег краја”

Удружење жена “Лада” из Варварина наставило је са реализацијом пројекта “Корак по корак у сусрет будућности нашег краја”, који реализује у сарадњи са општином Варварин, па је тако, у оквиру овог пројекта, “Лада” била домаћин новинару Кингбо Сану (Qingbo Sun) из североисточне Кине, који већ 20 година живи и ради у Паризу.

Кингбо Сан за потребе националне телевизије Кине у Србији, а уз подршку Министарства културе и информисања у Влади Републике Србије, реализује пројекат “Или и биће”, а циљ му је да упозна Србију и живот обичних људи.

“Приликом посете нашој општини Кингбо Сан је обишао винарију “Бачина вино” где је пробао врхунска вина ове винарије, која 90% своје производње извози у Шведску, а затим је обишао и домаћинство породице Максимовић у Бачини где се упознао са производњом соларне енергије, лековитог биља и еколошке хране. Обишао је и винограде винарије “Бачина вино”, упознао се са природним лепотама Бачине, а у вечерњим сатима попио је пиће са мештанима у познатом локалном кафићу “Коларац”. Гост је обећао да ће поново доћи како би упознао и остатак општине Варварин”, наводи председница Удружења жена “Лада” Весна Петровић и додаје да је Кингбо Сан са собом понео и примерак каталога “Добродошли у наш Варварин”.

Пројекат Удружења жена “Лада” “Корак по корак у сусрет будућности нашег краја” подржала је општина Варварин путем Јавног конкурса за доделу средстава удружењима за реализовање програма од јавног интереса у 2020. години, док је рок за реализацију програма 31. децембар 2020. године.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x