Одржана менторска радионица за предузетнике

У ПКС РПК Крушевац одржана менторска радионица “Пословни Атлас Србије и дијаспоре“, која се реализује у оквиру пројекта “Link Up!”.

“Циљ пројекта “Link Up! Serbia II” је да повежемо дијаспору – наше људе који живе и послују у Немачкој, Аустрији и Швајцарској и привреднике из Србије, да дијаспори приближимо услове за пословање и прилике за улагање у Србији. Кроз интерактивну радионицу привредници су добили све неопходне информације како да користе платформу”, објашњава Маја Марковић, в.д. директора РПК Крушевац.

“Платформа dijaspora.pks.rs нуди базу конкретних прилика за улагање, преко које ће свако ко је заинтересован моћи да понуди и претражује инвестиционе пројекте. Радионица је била намењена компанијама, локалним самоуправама, физичким лица која имају који имају идеје и пројекте, јер је циљ да кроз пословну мрежу са дијаспором обезбедимо бољи приступ и капиталу и знању дијаспоре и нове могућности финансирања, отворити нове извозне канале, кроз едукацију и менторску подршку компанија из најразвијеним западноевропским тржиштима”, каже Маја Марковић.

Пројекат је подржан од стране Министарства за европске интеграције, Министарства привреде, ПКС, РАС, Центра за међународне миграције, Аустријске развојне агенције.

На радионици учесници су добили све потребне информације о креирању инвестиционих прилика, отварању профила и могућностима које портал Пословни атлас нуди. Радионица је организована хибридно – уживо и онлајн, а присуствовало је око 90 учесника.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x