Одржана поетска манифестација “Душа Троморавља” на Саставцима

Општинска организација Социјалистичке партије Србије (СПС) Ћићевац и Месни одбор ове политичке организације у Сталаћу као домаћин одржали су, у част јулских празника, као и поводом 27. годишњице ове партије, поетску манифестацију “Душа Троморавља” на Саставцима у близини Град Сталаћа, месту где настаје Велика Морава спајањем Јужне и Западне.

Учешће у овој манифестацији узело је преко 40 песника из целе Србије, као и чланови Удружења песника Србије “ПоезијаСРБ” из Крушевца и КК “Душан Матић” из Ћуприје, а после обиласка Куле Тодора од Сталаћа, где је кратко предавање одржао проф. Влада Вукомановић, гости су чамцима прешли преко Мораве после чега је одржана и манифестација “Душа Троморавља”.

Посебна атракција за све учеснике је била вожња чамцем Моравом и постављен сто са клупама на сред места где се састају обе Мораве. Жубор све три Мораве, поглед у залазак сунца на кулу Тодора од Сталаћа и спомен парк где се одиграла битка на Варваринском пољу, давали се посебну драж и оставили снажан утисак на све учеснике, као и љубазност, вештина и присност са домаћинима.

Општа констатација је да је ово јединствено место не само у Србији и да уз мало више воље и улагања општинских власти може бити атракција за све туристе и љубитеље природе. Закључак је свих да се догодине виде опет, а можда и пре, ако се укаже прилика.

Учеснике на манифестацији “Душа Троморавља” су поздравили председник ћићевачких социјалиста Боривоје Видојковић, председник Месног одбора СПС Сталаћ Драгослав Нагулић, као и председник Удружења песника Србије “ПоезијаСРБ” са седиштем у Крушевцу Љубодраг Обрадовић.

Уз дружење уз печено моравско прасе, тихо жуборење све три Мораве и предивне звуке старих срцеломаца, “Моравских боема”, гости су на Саставцима уживали у послеподневним сатима, а присутни су били и председник општине Варварин Војкан Павић, председник Скупштине општине Варварин Драгољуб Станојевић, као и заменици председника СО Варварин Братислав Ташић и Скупштине града Крушевца Синиша Максимовић.

Овој манифестацији су присуствовали и председник невладине организације “Студеница” Анита Арсић, председник удружења “Чувари Мојсињске Свете Горе” и председник Спортског савеза Општине Ћићевац Драган Јовановић, док је специјални гост, проф. др Татјана Борисова – професор историје на универзитету у Сочију, говорећи о манифестацији и песницима учесницима изразила одушевљење како местом одржавања тако и квалитетом поезије коју је чула током вечери.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x