Одржана Свечана академија поводом Дана Организације Уједињених нација

У Белој сали Културног центра у Крушевцу, Асоцијација за културу мира и толеранције са Музејом мира без зидова одржала је Свечану академију поводом Дана Организације Уједињених нација и 30. годишњице од одликовања града Крушевца орденом “Медаља мира” од стране ОУН-а, под називом “Крушевачка медаља мира – симбол миротворства у Срба”.

“Крушевац је можда једини град који има оба светска признања и обележавајући овај значајан миротворни догађај у Крушевцу, ми сматрамо да је после 52 године рада на миротворству, Крушевац једноставно постао на неки начин главни град културе мира и толеранције међу људима, народима и државама” каже председник Асоцијације проф. др Павле Бубања.

У Крушевцу постоје Трг мира, Споменик мира и у насељу Уједињене нације дечји вртић “Голуб мира”, а из Крушевца се увек шаље порука мира, хуманости, солидарности и љубави, кажу из Асоцијације.

Свечаној академији су присуствовали бројни представници јавног и политичког живота Крушевца, а у културном делу наступио је женски Ансамбл “Мајка Јевросима”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x