Положени венци поводом Дана ослобођења Варварина

Поводом Дана ослобођења општине Варварин у Другом светском рату данас су на спомен обележја у Варварину и Село Варварину положени венци.

Венце на Спомен плочи адвокату Марину Мариновићу на згради Општинске управе, у Спомен парку испред бисти народних хероја и на Спомен обележје испред фабрике 14. октобар у Село Варварину положили су председник општине Варварин Војкан Павић и заменица председника Виолета Чолаковић, председник Скупштине Драгољуб Станојевић и заменик председника Скупштине Братислав Ташић, као и начелница Општинске управе Гордана Петровић и чланица Општинског већа Бојана Долић.

Пошту страдалима у борбама за ослобођење Варварина у Другом светском рату одале су и делегације политичких партија, СНС-а и СПС-а, предвођене председницом ОО СНС др Виолетом Лутовац-Ђурђевић и председником Социјалистичке омладине Варварин Миланом Лукићем.

avatar
1 Коментари
0 Одговори
0 Пратиоци
 
Највише реакција
Најбоље реакције
1 Аутор коментара
Милован Нови коментар аутора
  Претплати се  
нови стари Највише гласова
Обавести ме о
Милован
Гост

Браво Варваринци-Темнићани, што нисте дозволили да се заборави историја, као учитељица живота, уз поштовање учинили сте оно што србе тог краја треба да краси, на дан ослобођења 14.октобар, као и на дане 4. и 7. јули. Одавањем поште и полагањем венаца показали сте генерацијама које расту да су нам они донели слободу у којој данас са уживањем живимо и радимо сваки свој посао. . .