Одржана ускршња изложба у Варварину

У холу Хале спортова Спортског центра “Темнић”, на православни празник Врбицу, одржана је ускршња изложба под називом “Ускршњи венчић” у којој је учешће узело петнаестак излагача, а одржано је и такмичење у туцању ускршњим јајима. Обративши се окупљенима, председник општине Варварин рекао је да је пред нама један од највећих хришћанских празника који означава победу живота над смрћу.

Председник Павић је нагласио да у самом прослављању Ускрса најважнија је успомена на Христово страдање, али и његово васкрснуће за које су повезани дани који му претходе, као и дани који предстоје оценивши да је сам празник Ускрс дан радости и весеља, дан опраштања и дружења.

“Видим да је са нама данас и доста деце па користим прилику да вама децо честитам Врбицу, а наши свештеници су се потрудили да на прави начин обележимо овај дан па су поделили звончиће и врбове гранчице, а ми смо вам обезбедили симболичне награде како би смо вам увеселили празничне дане”, рекао је председник Павић.

Програм су припремили ученици ОШ “Јован Курсула”, а у такмичарском делу учешће су узеле ОШ “Свети Сава” из Бачине, ОШ “Јован Курсула” из Варварина, ОШ “Мирко Томић” из Обрежа, ОШ “Драги Макић” из Бошњана, ПУ “Наша радост”, Удружење жена “Лада”, Унија жена ОО СНС Варварин, као и многи други појединци и удружења.

Програму “Ускршњи венчић” присуствовали су и заменица председника општине Виолета Чолаковић, народна посланица у НСРС др Виолета Лутовац – Ђурђевић, председник Скупштине општине проф. Драгољуб Станојевић, његов заменик проф. Братислав Ташић, начелница Општинске управе Гордана Петровић, помоћници председника општине Саша Срећковић, Оливер Бркић и Дејан Милановић, свештенство Архијерејског намесништва Темнићког, игуман манастира Светог Луке архимандрит мр Алексеј Богићевић, као и директори Јавних предузећа и установа.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x