“Сусрети села” одржани у Обрежу, “Јухорске виле” припремиле изложбу етно хране

У недељу, пред препуном салом Дома културе у Обрежу, одржан је концерт културно – уметничких друштава “Коло” из Обрежа и “Јован Курсула” из Села Варварина, а у оквиру овогодишњих “Сусрета села општине Варварин”.

Пред почетак концерта у просторијама КУД “Коло” одржана је изложба етно хране коју су припремили чланице Удружења жена “Јухорске виле” из Обрежа које су се, према речима Драгане Ћосић, активно укључиле у овогодишњим “Сусретима села” како би помогле културно – уметничком друштву из свог места.

“Удружење жена “Јухорске виле” је у фази оснивања и желеле смо да помогнемо својим учешћем КУД “Коло” у такмичењу села изложбом хране припремљене на старински начин”, истиче Драгана Ћосић која додаје да је циљ овог удружења дружење и учешће у манифестацијама, као и развој своје средине.

Такмичењу села у Обрежу присуствовали су председник Скупштине општине Варварин проф. Драгољуб Станојевић, заменик председника Скупштине проф. Братислав Ташић, помоћници председника општине Саша Срећковић и Оливер Бркић, као и председник Савета МЗ Село Варварин Братислав Петровић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x