Фестивалом “Свима на радост” очувати народну традицију и културне вредности српског народа

Јубиларни 20. по реду Међународни дечији фестивал фолклора “Свима на радост” почео је у програмској шеми најпре дефилеом, затим концертом у дворишту Основне школе “Раде Додић” у Милутовцу”, а онда је ову јединствену културно забавну манифестацију свечано отворио председник општине Трстеник Александар Ћирић.

“Овај већ традиционални Међународни дечији фестивал “Свима на радост” организујемо у циљу очувања народне традиције и културних вредности српског народа, а уједно то је и развијање сарадње између деце из Србије и наших пријатеља из иностранства која учествују на фестивалу”, истиче председник овог популарног друштва и кореограф Драган Марковић.

Организатор ове манифестације је Друштво за неговање традиционалне песме и игре и обичаја Срба “Традиција” из Трстеника, а суорганизатори су КУД “Запис” и КУД “Извор” из Велике Дренове, уз покровитељство општине Трстеник, Народни универзитет Трстеник, Туристичка организација, Месна заједница Трстеник и Министарство културе и информисања Републике Србије.

За све учеснике фестивала “Свима на радост” приређен је свечани пријем у Већници Народног универзитета на коме су, осим учесника, присуствовали и представници општине Трстеник и МЗ Трстеник, као и секретар Савеза аматера Србије Србољуб Нинковић.

Свечаним дефилеом свих учесника кроз центар града, где су их поздрављали окупљени грађани Трстеника, ушло се у завршницу ове јединствене културно – забавне манифестације. Централни догађај десио се у препуној сали Дома културе, а присутнима се представило 12 фолклорних друштава из Србије, Босне и Херцеговине и Северне Македоније са преко 500 фолклориста.

“Било је то дружење и уживање за памћење, надам се да су сви били задовољни овом величанственом фолклорном сликом ове дивне деце. Захвалио бих се овом приликом свима на сарадњи и учешћу, члановима организационог тима, суорганизаторима и покровитељима и надам се да ћемо и идућег пролећа, боже здравља, сви ми дочекати манифестацију “Свима на радост'”, рекао је на крају председник и кореограф друштва “Традиција” Драган Марковић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x