Одржана VI седница Скупштине општине Варварин

У Великој сали Општинске библиотеке Варварин одржана је VI седница Скупштине општине на чијем дневном реду се нашло 12 тачака, а од којих је најзначајнија била Предлог консолидованог извештаја извршења одлуке о буџету општине Варварин за 2020. годину, за период јануар – септембар 2020. године.

Подсетивши да је план буџета општине Варварин за ову годину био 540.538.464,00 динара, председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић истакла је да је, закључно са 31. октобром ове године, остварено 334.906.964,00 динара, што је по проценту реализације буџета 74%.

На коментар шефице Одборничке групе “Наши људи” др Гордане Чабрић да у наредном периоду у општини Варварин неће бити никаквих инвестиција ни неких великих улагања, пре свега због пандемије корона вируса, председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић изнела је податак да се и поред актуелне пандемије локална самоуправа бори и да ће, у оквиру капиталних инвестиција, општина до краја године имати добру реализацију.

“Ми се боримо иако се налазимо у оваквој ситуацији у каквој јесмо, имајући у виду да је проблем у читавој држави. Наша малена општина се бори и није тачно да нећемо имати добру реализацију капиталних инвестиција, можда чак и завидну у овој години, када се упореди са протеклим годинама, без обзира са ситуацијом са Ковидом”, оценила је председница општине.

Она је подсетила одборнике и да су у току радови на асфалтирању улица у вредности од 11.339.965,00 динара. Следе и радови на изградњи моста у Малој Крушевици, у износу од  3.314.279,00 динара и за које је, након јавне набавке, изабран извођач. Председница др Виолета Лутовац Ђурђевић је казала и да је за нови артеријски бунар, који ће водом снабдевати становнике Варварина, обезбеђено 3.635.280,00 динара.

“Сви ови радови укупно износе 18.289.524,00 динара на име само капиталних инвестиција за ову годину. Ово су само неки већи пројекти које сам хтела да поменем, али локална самоуправа је обезбедила и 1.027.308,00 динара за набавку аутомобила за потребе ученика завршне године Средње школе Варварин, смера машински техничар моторних возила, за полигон је плаћено 1.495.475,00 динара, али имали смо и радове који су извођени у Орашју и Бачини у вредности од 1.572.000,00 динара. Ово су само неке крупније цифре, а тичу се инвестиција и биће реализоване у овој години”, нагласила је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Она се осврнула и на то да су у протеклом периоду обезбеђена и средстава за набавку дезинфекционих средстава и за набавку остале опреме коју је општина Варварин донирала Дому здравља”Др Властимир Годић” и школама, а издвајана су и средства из буџета општине за финансирање медицинског особља, као и за набавку новог санитетског возила, а све у циљу побољшања здравствене заштите становништва на подручју варваринске општине.

“Што се тиче рачуна општине, он је на стабилним ногама, свакодневно пратим рачун наше општине и што се тиче прилива новца на свакодневном нивоу и што се тиче наших расхода. Планирамо да плаћамо онолико колико можемо и да не улазимо у посао који не можемо да исплатимо”, поручила је председница општине.

У наставку седнице усвојена је и Одлука о организацији и функционисању Цивилне заштите на територији општине Варварин, а образован је и Штаб за ванредне ситуације општине Варварин. Усвојене су и Одлука о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2021. годину, Одлука о боравишној такси, као и Одлука о измени Одлуке о општинским административним таксама и накнадама које представљају приход остварен делатношћу органа општине Варварин.

Одборници локалног парламента образовали су и Комисију за координацију инспекцијског надзора над пословима из извора надлежности општине Варварин, именовани су и чланови општинског Савета родитеља општине Варварин за школску 2020/21 годину, усвојено је и Решење о разрешењу и именовању чланова Школског одбора ОШ “Свети Сава” у Бачини, као и Решење о измени Решења о избору чланова радних тела Скупштине општине Варварин.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

2 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
Sukob interesa
Sukob interesa
2 године раније

Da li je istina da je Agencija za sukob interesa pokrenula postupak protiv Andrije Zivadinovica koji je odbornik i direktor i novi clan SNS?

Istina
Istina
2 године раније
Одговорити на  Sukob interesa

Agencija za sukob interesa nista ne moze da pokrene ne postoji.

2
0
Ваш коментар на ову вест?x