Одржано традиционално Републичко првенство Савеза дистрофичара Србије у Врњачкој Бањи

У Хотелу “Бреза” у Врњачкој Бањи по девети пут одржано је Републичко првенство Савеза дистрофичара Србије у шаху. Наступило је 40 такмичара из 14 општинских и регионалних удружења особа са мишићном дистрофијом, такмичили су се у четири категорије и то – сениори прва и друга лига, жене и јуниори.

“Овај шаховски турнир је једна од најважнијих и највећих активности које организује наш Савез и уједно је и дивна прилика да се наши чланови друже и да одмере снаге у шаховском спорту који зближава људе. Ово је 48. по реду такмичење, а у Врњачкој Бањи девето и поред спортског – такмичарског аспекта ова манифестација има за циљ да укаже локалним самоуправама и власницима туристичких објеката да због потребе уложе средства у адаптирање и прилагођавање, како би своје ресурсе ставили на располагање свим грађанима Србије”, рекао нам је том приликом Душан Тројановић, председник Савеза дистрофичара Србије и истакао проблем са приступачношћу туристичких објеката на нивоу целе Србије и то је оно што је указано на овом скупу.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије било је покровитељ, односно Сектор за заштиту особа са инвалидитетом. Слоган је био “Србија без баријера”, а у тродневном термину ово је била прилика за промовисање инклузивне Србије, отворене и доступне за све њене грађане.

Ево и резултата са одржаног Републичког шаховског првенства Савеза дистрофичара Србије у Врњачкој Бањи: Сениори прва лига – прво место Марко Стојановић, УДМО Шабац; друго место Фикрет Кецап, УД ОСИ “Живети заједно” и треће место Дејан Милојковић, УДРО Крушевац. Резултати у женској категорији: прво место Славица Тодоровић, МОУД Смедерево; друго место Јелена Петровић, УДМО Шабац и треће место Ана Стаменов, УДШО Крагујевац. У такмичењу омладинаца прво место освојио је Вук Ђорђевић, УД Ниш; друго место Илија Маринковић; УД Београд и треће место Стефан Рашковић, УДШО Крагујевац. Међу сениорима друга лига најбољи је био Милош Тодоровић, УД Ниш; друго место је освојио Владо Додић, УДГС “Бољи живот” и треће место припало је Ивици Ракићу из УДРО Крушевац.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x