Округли сто посвећен особама са инвалидитетом и старијим особама

По квалитету пружених услуга својим корисницима Центар за социјални рад у Трстенику спада међу најуспешније установе у Србији. До сада је у трстеничком Центру реализован велики број активности, односно пројеката.

По речима директора овог Центра Драгојла Минића у оквиру шестодневне онлајн обуке под називом “Систем за заштиту и аутоматизацију инструмената социјалне заштите” у првој фази обуке налазе се двојица запослених у овом Центру и они се обучавају за прелазак на нови, аутоматизовани начин рада и вођења случаја.

У другој фази обуке учесници ће у својству тренера имати задатак да стечена знања и вештине пренесу на све запослене у Центру, док је крајњи циљ којим се прелази на нов начин рада умрежавање установа, ефикаснији рад и вођење евиденција у интересу корисника социјалне заштите који ће тиме имати потпунију заштиту.

У оквиру реализованих бројних активности и пројеката, а у циљу развоја услуга социјалне заштите заједнице у складу са потребама грађана и могућностима локалне заједнице, организован је и округли сто на тему везану за особе са инвалидитетом и старије особе као жртве насиља.

“Формат округлог стола био је замишљен да буде другачији, као трибина, да би били партнери. Позвали смо стручњаке са централног нивоа који су акредитовани, од њих смо о овој теми доста сазнали и онда ћемо имплементирати пројектима да бисмо после радили на терену. Задатак Центра је да пружи помоћ и заштиту нашим суграђанима, нарочито из социјалне и породичне заштите тако смо од ових стручњака чули како то они виде са централног нивоа,  то су стручњаци који су доказани у систему социјалне заштите док су наши стручњаци у Центру упознати су са методама деловања у овој области”, истакао је Драгојло Минић, директор трстеничког Центра за социјални рад.

Један од учесника округлог стола био је и Живорад Гајић,председник Управног одбора Удружења стручних радника социјалне заштите Србије и помоћник директора Републичког завода за социјалну заштиту.

“Већ дуже времена имамо успешну сарадњу са трстеничким Центром за социјални рад, у фокусу пројекта који спроводе овде су друштвене групе, особе са инвалидитетом и стари грађани и њихов ризик од занемаривања, од запостављања, од издвајања из породице. Наше удружење је еснафско, високо професионално удружење у даљем развоју локалних социјалних услуга. У последње четири године удвостручен је број социјалних услуга и то је један корак финансијске подршке, са националног нивоа, на ову врсту активности, којима се бави и Центар за социјални рад. Ми ћемо и даље контактирати и заједнички реализовати активности из области социјалне заштите бројних корисника”, поручио је Живорад Гајић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x