Асфалтирано више улица у општини Трстеник, реконструише се и фасада на школи у Мијајловцу

Чланови руководства општине Трстеник редовно обилазе радове на подручју ове општине и разговарају са председницима Савета Месних заједница и мештанима о њиховим проблемима и будућим плановима, а протекле и ове недеље настављени су радови на асфалтирању некатегорисаних путева за шта је општина Трстеник за ову годину издвојила 30 милиона динара.

Тим средствима је асфалтирана деоница пута у Стопањи, у дужини од 250 метара и у Бресном Пољу, у дужини од 120 метара, а за ова три сокака општина је из свог буџета издвојила 1.500.000,00 динара.

Председница општине Трстеник Милена Турк, са замеником Дејаном Раковцем и директором ЈП “За уређење грађевинског земљишта Миланом Стојићем, осим поменутих обишла је и радове на асфалтирању деонице пута у насељеном месту Лопаш у дужини од 280 метара чија је вредност инвестиције 1.300.000,00 динара, а средства и за ове радове је обезбедила општина Трстеник.

До краја ове грађевинске сезоне планирано је асфалтирање још неколико путних праваца, градских улица, али и сокака, а до сада је, према речима Милене Турк, у насељеним местима асфалтирано 24 сокака.

За реконструкцију фасаде на згради подручног одељења ОШ “Љубивоје Бајић” у Мијајловцу, на иницијативу коју су покренули мештани, издвојено је 200.000 динара. Општина Трстеник је обезбедила половину од поменутог укупног износа, док су други део обезбедили људи из иностранства донацијама.

На лицу места, у обиласку радова, нашли су се помоћница председнице општине Трстеник Марина Раденковић и члан Општинског већа Иван Нешић, а обиласку ових радова присуствовала је и директорка поменуте школе Весна Станичић.

Додајмо још да су асфалтиране и још две деонице пута у насељеном месту Камењача, у укупној дужини 300 метара, а локална самоуправа је и у ове сврхе издвојила 1.330.000,00 динара.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x