Окружно такмичење у стрељаштву, ОШ “Херој Мирко Томић” реновирала стрељану

У стрељани Основне школе “Херој Мирко Томић” у Доњем Крчину организовано је Окружно такмичење у стрељаштву за ученике основних и средњих школа са територије Расинског округа, у екипној и појединачној конкуренцији, за дечаке и девојчице. Ово такмичење је традиционална спортска манифестација, а ове године је део активности пројекта “Имам диплому и слободан сам”, који се спроводи на територији општине Варварин.

Директор ОШ “Херој Мирко Томић”, Зоран Петронијевић истиче да је ове године присутан већи број такмичара него прошле године, а такмичили су се ученици из ОШ “Свети Сава”, ОШ “Живадин Апостоловић” из Трстеника, Гимназија “Вук Караџић” и Техничка школа Трстеник, Средња школа Варварин, као и домаћин ОШ “Херој Мирко Томић”.

“Ове године реновирали смо стрељану, прошле године и ранијих година била је само табла, од ове године имамо и носаче мета који су веома скупи тако да је ово прилика, не само за нашу децу већ и за децу из осталих школа, нарочито из наше општине, да мало презентују и спорт као што је стрељаштво”, каже Петронијевић.

Он се захвалио и координаторима пројекта “Имам диплому и слободан сам”, Марији Веслигај и Јелени Миладиновић, на помоћи око организације овог такмичења тако што су обезбедиле материјалну подршку кроз медаље и пехаре.

На Окружном такмичењу у стрељаштву, у конкуренцији дечаци екипно, прво место освојила је ОШ “Живадин Апостоловић” из Трстеника, а друго место ОШ “Херој Мирко Томић” Доњи Крчин. У конкуренцији дечаци појединачно прво место освојио је Стефан Минашевић из Трстеника, друго место Предраг Ивановић из Залоговца и треће место Давид Милић из Трстеника. Наставник екипе из Трстеника је Бојан Декић, а екипе школе из Д. Крчина Зоран Богдановић.

У конкуренцији девојчице екипно прво место заузела је ОШ “Херој Мирко Томић” и друго место “ОШ Свети Сава” из Трстеника, а у конкуренцији девојчице појединачно Магдалена Стојановић из ОШ “Станислав Бинички” из Јасике освојила је прво место, док су друго и треће освојиле ученице школе домаћина, Милена Анђелковић и Миљана Милосављевић.

Кад су у питању средњошколци, у екипном такмичењу су били најбољи ученици Техничке школе Трстеник, док је Средња школа Варварин заузела друго место. Од појединаца најбољи су били Стефан Грчак и Марко Козић из Техничке школе Трстеник, а тречепласирани Давид Ћосић, ученик Средње школе Варварин.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x