Темнић Инфо

Темнићки информативни портал

Варварински средњошколци посетили Пољопривредну станицу Крушевац и ЗЗЈЗ

1 min read

Ученици Средње школе Варварин, одељења III/2, смера техничар за заштиту животне средине, са професорима Јеленом Павловић, Драганом Сврзић и Владимиром Вучковићем, посетили су прошле недеље Пољопривредну станицу Крушевац, док су ученици одељења II/2 истог смера посетили лабораторију Завода за јавно здравље (ЗЗЈЗ).

Варварински средњошколци, приликом посете ЗЗЈЗ, имали су прилику да сазнају како се врши узорковање, пријем, евидентирање и складиштење узорака, које методе истраживања се користе у лабораторији и којим се инструментима врше захтевне анализе.

Проф. Јелена Павловић, подсетивши да школа током месеца има шест часова блок наставе, наводи да су ове посете спроведене у склопу блок наставе ван школе и примећује да су ученици варваринске Средње школе приликом посете овим двема установама били веома активни, интересовали су се и постављали питања и кући понели позитивне утиске.

“Наша школа, поред Завода за јавно здравље и Пољопривредне станице Крушевац, сарађује и са Високом хемијско-технолошком школом Крушевац, а у плану је да у наредном периоду наши ученици посете и Фабрику воде у Мајдеву”, каже проф. Павловић.

Пласман ученика на републичка такмичења из географије и енглеског

Директорка Средње школе Варварин, Весна Чабрић обавестила нас је да су ученици Средње школе Варварин у протеклом периоду остварили и одличне резултате на окружним такмичењима. Са Окружног такмичења из енглеског језика на Републичко пласирао се Димитрије Ивановић, док ће Варварин на Републичком такмичењу из географије представљати Дарко Петковић.

No Thoughts on Варварински средњошколци посетили Пољопривредну станицу Крушевац и ЗЗЈЗ

Оставите коментар