Варварински средњошколци посетили Пољопривредну станицу Крушевац и ЗЗЈЗ

Ученици Средње школе Варварин, одељења III/2, смера техничар за заштиту животне средине, са професорима Јеленом Павловић, Драганом Сврзић и Владимиром Вучковићем, посетили су прошле недеље Пољопривредну станицу Крушевац, док су ученици одељења II/2 истог смера посетили лабораторију Завода за јавно здравље (ЗЗЈЗ).

Варварински средњошколци, приликом посете ЗЗЈЗ, имали су прилику да сазнају како се врши узорковање, пријем, евидентирање и складиштење узорака, које методе истраживања се користе у лабораторији и којим се инструментима врше захтевне анализе.

Проф. Јелена Павловић, подсетивши да школа током месеца има шест часова блок наставе, наводи да су ове посете спроведене у склопу блок наставе ван школе и примећује да су ученици варваринске Средње школе приликом посете овим двема установама били веома активни, интересовали су се и постављали питања и кући понели позитивне утиске.

“Наша школа, поред Завода за јавно здравље и Пољопривредне станице Крушевац, сарађује и са Високом хемијско-технолошком школом Крушевац, а у плану је да у наредном периоду наши ученици посете и Фабрику воде у Мајдеву”, каже проф. Павловић.

Пласман ученика на републичка такмичења из географије и енглеског

Директорка Средње школе Варварин, Весна Чабрић обавестила нас је да су ученици Средње школе Варварин у протеклом периоду остварили и одличне резултате на окружним такмичењима. Са Окружног такмичења из енглеског језика на Републичко пласирао се Димитрије Ивановић, док ће Варварин на Републичком такмичењу из географије представљати Дарко Петковић.

0 0 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

871 + 25 = 896

COVID-19, ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x