Општина Трстеник креће у реализацију пројеката кроз програм “Реформа пореза на имовину”

Међу 18 општина у Србији прве две, Трстеник и Ужице, ускоро ће применити швајцарски програм “Реформа пореза на имовину” који ће суфинансирати укупно седам пројеката које је у овој области предложило 150 грађана, четири пројекта предложиле су Месне заједнице у селима и три градске Месне заједнице.

Према речима Александра Ћирића, председника општине Трстеник, предложени пројекти се односе на уређење јавних површина за децу у Горњем Рибнику, Медвеђи и у Трстенику 2, затим на уређење простора за окупљање грађана у парку у Трстенику, уређење платоа испред Дома “Стари Трстеник”, пешачке стазе, тротоара у улици Светог Саве у Трстенику , као и на реконструкцију спомен чесме у насељеном месту Стопања.

Укупна вредност поменутих пројеката је око три милиона динара, а трећину ове суме финансираће швајцарски програм “Реформа пореза на имовину”.

Кроз овај програм партиципативног буџетирања остварује се право грађана да учествују у доношењу одлука и политике које утичу на њихове животе и подразумевају заједнички рад свих заинтересованих страна на пројектовању будућности сопствене локалне заједнице, наглашава председник општине Трстеник Александар Ћирић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x