Општина Трстеник набавила и предала Дому здравља стерилизатор и спирометар

Општина Трстеник наставља са набавком неопходног медицинског материјала, апарата и возила за потребе Дома здравља “Др Сава Станојевић” у Трстенику. После аута обезбеђеном за потребе Патронажне службе, затим аудиометра за потребе Службе Оториноларингологије, на ред су дошли централни стерилизатор и ултразвучни спирометар.

“Присуствовали смо инсталирању стерилизатора који је вредан скоро четири милиона динара. Има овде у Дому здравља доста застареле медицинске опреме и апарата, освежили смо и возни парк и то ћемо и даље чинити како бисмо запосленима у Дому здравља омогућили квалитетнији рад са бројним пацијентима. Наравно да не можемо све одмах да променимо, то ћемо радити постепено и према приоритетима, а ови апарати су били заиста неопходни”, наглашава Милена Турк, председница општине Трстеник.

На поменутим донацијама захвалила је локалној самоуправи директорка Дома здравља “Др Сава Станојевић” др Жаклина Ристић истакавши изузетну сарадњу са општином Трстеник.

“Ми у Дому здравља имамо укупно 29 стерилизатора које је Дечији и школски диспанзер добио као донацију од Српско – Америчке медицинске асоцијације пре годину дана, међутим он је мале запремине, само 18 литара. Ова запремина је довољна само за Дечији и школски диспанзер, а за цео Дом здравља није довољан, тако да ће новодобијени централни стерилизатор апсолутно покрити потребе. Захваљујем се у име запослених и бројних пацијената нашој општини Трстеник, јер нам је омогућила да радимо квалитетније са савременом опремом и апаратима. Напоменућу да су претходни стерилизатори стари од 30 до 40 година, а новији су око 12 година стари”, рекла нам је др Жаклина Ристић, директорка трстеничког Дома здравља “Др Сава Станојевић”.

Она је додала да је у ову здравствену установу стигао и савремен ултразвучни спирометар за потребе Службе за плућне болести и туберкулозу чија је вредност 350.000 динара.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x