Побратимили се Трстеник и Јелец

Политичко привредна делегација Руског града Јелеца налази се у посети општини Трстеник, а у присуству локалних функционера у кабинету председника општине Александра Ћирића потписана су два споразума која ће означити тешнију и успешнију сарадњу у обостраном интересу.

Потписан је и споразум о братимљењу два града, а привредници ће потписати уговоре о даљој сарадњи, што се нарочито односи на предузеће ППТ “Петолетка” Д.О.О. Председник општине Трстеник Александар Ћирић истиче да ће бити проширена и дипломатска сарадњу на друге сфере, пре свега на економију, привреду, културу.

“Никада нећемо заборавити помоћ народа Јелеца, када смо имали поплаве на нашем подручју 2014. године имали смо штете и у Прњавору па смо успели да санирамо оштећења. Ове године смо од Јелеца добили донацију за конструкцију споменика палим борцима у Другом светском рату у Великој Дренови”, истакао је Ћирић додавши да су ово практично почетни кораци даље и успешније сарадње Трстеника и Јелеца.

Градоначелник Јелеца Сергеј Алексејевич Панов захвалио је локалној власти и председнику Ћирићу на лепом пријему и на гостопримству, а уважени гости из Русије били су и гости на свечаности обележавања дана општине Трстеник, док су се привредници упознали са привредним потенцијалима трстеничке општине.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x