Општина Трстеник наставља са реализацијом инфраструктурних радова

У сарадњи са Министарством привреде и Месним заједницама, општина Трстеник наставља успешну реализацију плана и решавања проблема у области инфраструктуре у селима и у граду. До сада је реконструисано неколико путних праваца, али се радови изводе и у граду и приградским насељима.

На ред је дошла и Пејовачка улица па су, као и до сада, на лицу места били у обиласку локални функционери, народна посланица Милена Турк и председник општине Трстеник Александар Ћирић са сарадницима. Радове изводи предузеће “Техноградња”, а надзор врши Јавно предузеће за уређење грађевинског земљишта.

“Општина Трстеник наставља инвестиције у локалну инфраструктуру и у овој улици је предвиђена прва фаза уоквиру целог пројекта. Вредност ове инвестиције је око 2,5 милиона динара, а ради се о деоници у дужини од 200 метара. Наредне године радови морају да се заврше како би ова деоница изашла на Чаирску улицу, а настављамо и даље и надам се да ћемо до краја ове године да завршимо обиман посао”, рекао је председник општине Трстеник Александар Ћирић.

Станари ове улице изразили су задовољство што је њихова улица после 25 година дошла на ред да се уради јер је била до сада блатњава и непроходна, поготово када пада киша или снег. Следе радови у улици “Живадина Апостоловића”, после тога ће радници и механизација бити ангажовани у Великој Дренови, у Селишту од Попине према Брезовици као и у центру града.

“У међувремену требамо да покријемо и пројекат заједно са Министарством привреде где је предвиђен износ од преко 50 милиона динара на три веома битна путна правца, Попина-Брезовица, Мала Сугубина према Риљцу и преко 3 км пута кроз Божуревац. Поменути укупан износ делимо по 50 одсто општина Трстеник и Република Србија преко Министарства привреде. Очекује нас исто тако кружни ток према Пејовцу, јавна набавка је завршена, док ће према избору радове изводити на основу тендера предузеће “Крушевацпут”, каже Ћирић додавши да се ови радови очекују у овом и наредном месецу.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1368

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x