Општина Трстеник суфинансира пројекте од јавног интереса

Општина Трстеник ће и у овој години суфинансирати пројекте од јавног интереса кроз спровођење акције “Да се ради и гради по твом”. Општинско веће је тим поводом расписало Јавни позив за финансирање пројектних акција, који омогућава непосредно учешће грађана у решавању дела проблема локалних заједница, односно мањих захтева на уређењу јавних површина у сарадњи са општином Трстеник.

Одлуком о буџету општине Трстеник за ове намене опредељена су средства у износу од 3 милиона динара, а која су обезбеђена кроз наплату пореза на имовину и биће коришћена за реализацију поменутих акција у оквиру пројеката, док сам конкурс траје до 8. априла ове године.

“Општина ће максимално суфинансирати 90 одсто оправданих трошкова пројекта, али тај износ не може бити већи од 500.000,00 динара. Подносилац пројекта, односно група грађана, обезбеђује максимално 10 одсто оправданих трошкова пројекта волонтерским радом из сопствених средстава или подршком локалних привредника”, навела је председница општине Трстеник Милена Турк.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x