У току радови на изградњи још 600 метара секундарне водоводне мреже у Бошњану

Општина Варварин је и ове године у буџету планирала средства за изградњу водоводне мреже, а пре пар дана се и почело са радовима на изградњи још 600 метара секундарне водоводне мреже у Пионирској улици у Бошњану, у засеоку Слатина.

Радове је обишао и одборник у Скупштини општине Варварин Дејан Гавриловић, а директор ЈКП “Варварин”, предузећа које је ангажовано на извођењу ових радова, Дејан Ракић истиче да су у току радови на ископу мреже, постављању водоводних цеви и хидраната.

“Очекујем да почетком наредне недеље тај посао буде комплетно одрађен, да цеви буду постављене и да траса од 600 метара у целости буде одрађена и затрпана и већ могу да наговестим да, у неком наредном периоду, цело Бошњане буде покривено са водоводном мрежом и заједно са председницом општине и њеним сарадницима да покушамо, у зависности од трасе ауто-пута, да направимо прикључак и на регионални водовод како би наши суграђани у Бошњану могли одмах и да изврше прикључке на водоводну мрежу”, наглашава Ракић.

“У сарадњи са нашим оснивачем, општином Варварин, покушавамо да што већи износ средстава донесемо у општину Варварин из републичких фондова, од различитих министарстава и јавних предузећа која финансирају такве врсте радова, поготово на изградњи водоводне и канализационе мреже и тренутно су у току конкурси на које ми учествујемо у нади да ћемо и добити нека значајна средства да би могли што више да урадимо у овој 2021. години”, рекао нам је директор ЈКП “Варварин” Дејан Ракић.

5 1 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1289 + 5 = 1294

COVID-19, ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x