Општина Варварин добила средства за реализацију пројекта “Пројектујмо будућност из прошлости”

Министарство туризма и омладине Републике Србије издвојило је општини Варварин значајна средства у износу од 800.000,00 динара за реализацију пројекта “Пројектујмо будућност из прошлости”. Уговор је у Палати Србија у Београду потписао шеф кабинета председнице општине Стефан Петковић.

Варварин је једна од 39 општина у Републици Србији којој су од стране Министарства туризма и омладине одобрена средства за подршку јединицама локалних самоуправа у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу. Иначе, за овај програм наведено Министарство определило је укупно 72 милиона динара, за 39 пројеката.

Помоћница министра Ивана Антонијевић истакла је приликом потписивања уговора да се реализацијом ових програма и пројеката стварају услови у којима млади имају приступ неформалном образовању, које им помаже да развијају своје потенцијале, уче, усавршавају се и стичу вештине које их боље позиционирају на тржишту рада, те стварају услови за живот и рад младих у њиховим срединама.

Министарство туризма и омладине је и ове године расписало четири конкурса: Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање програма и пројеката за спровођење циљева Стратегије за младе; Јавни конкурс за стимулисање различитих облика запошљавања, самозапошљавања и предузетништва младих; Јавни конкурс за развој и спровођење омладинске политике; као и Јавни конкурс за подршку јединицама локалних самоуправа у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x