Општина Варварин обележава 23. септембар, Дан општине и 210. годишњицу Варваринске битке

Дан општине Варварин и 210. годишњица Варваринске битке ове године биће обележени смањеним обимом у односу на раније године, а због пандемије вируса SARS-CoV-2. По речима председнице општине Варварин др Виолете Лутовац Ђурђевић, свечана седница Скупштине општине биће одржана у присуству одборника, већника и директора Јавних предузећа и установа.

“23. септембар је наш дан, Дан општине Варварин и ове године биће обележен на мало другачији начин због свеобухватне епидемиолошке ситуације. Пре свега желим да нагласим да се општина Варварин успешно бори против епидемије COVID-19 и ми већ данима уназад немамо ни један позитиван случај, али опет, с обзиром да је ситуација попут поласка у школу могла да поремети у досадашњем периоду ту стабилну ситуацију, можемо очекивати можда и појаву нових случајева у наредном периоду тако да не постоји простор за опуштање и сходно тој ситуацији смо и размишљали о обележавању Дана општине Варварин да сходно ситуацији у којој се налазимо то буде на другачији начин организовано”, наводи председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић.

“Дан општине Варварин ће ове године, а у договору са председником Скупштине општине и са мојим сарадницима, бити обележен свечаном седницом Скупштине општине где ће бити додељене Плакете и Захвалнице, а биће награђени и ученици које ми сваке године награђујемо. То су одлични ученици, носиоци Вукове дипломе, као и професори и ученици који су остварили завидне и престижне резултате на Републичким такмичењима”, наглашава председница општине Варварин.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x