Општина Варварин расписала конкурс за уградњу соларних панела

Општина Варварин расписала је јавни конкурс за суфинансирање мера енергетске ефикасности уградњом соларних панела за производњу електричне енергије на породичним кућама и унапређење термотехничког система путем уградње калориметара, циркулационих пумпи, термостатских вентила и делитеља топлоте.

Заинтересовани могу добити субвенције за набавку и уградњу соларних панела, инвертера и пратеће инсталације за породичне куће за производњу електричне енергије за сопствене потребе, уградње двосмерног мерног уређаја за мерење предате и примљене електричне енергије и израде неопходне техничке документације и извештаја извођача радова на уградњи соларних панела и пратеће инсталације за производњу електричне енергије који су у складу са законом неопходни приликом прикључења на дистрибутивни систем.

Снага соларних панела не може бити већа од одобрене снаге мерног места, која је наведена у рачуну за утрошену електричну енергију, а максимално до и једнако 3 kW и остале неопходне инсталације за производњу електричне енергије и прикључење на дистрибутивни систем.

Рок за подношење пријава је 21 дан од дана објављивања на званичној интернет страници и огласној табли општине Варварин, односно до 08. фебруара. Више информација можете видети на интернет адреси www.varvarin.ls.gov.rs или се обратити на контакт телефон 037/787-171 (локал 143) и електронске адресе: fratanja@gmail.com и jovsilv@yahoo.com.

За мере унапређења енергетске ефикасности стамбених зграда и објеката Управа за финансирање и подстицање енергетске ефикасности Министарства рударства и енергетике и општина Варварин су у 2022. години определили 4 милиона динара.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x