Општина Варварин 15. новембра расписује конкурс за стипендирање најбољих студената

Конкурс за доделу стипендија за студенте са територије варваринске општине, за школску 2018/19 годину, Општина Варварин расписаће 15. новембра и трајаће од 16. до 30 новембра, најављује председник Скупштине општине Варварин проф. Драгољуб Станојевић.

Према његовим речима на конкурс се могу пријавити сви студенти са територије општине Варварин који уписују другу, трећу или четврту годину основних студија и прву и другу годину мастер студија, као и они који школовање настављају на докторским студијама, а који су на државним факултетима и који се финансирају из буџета Републике Србије

“На Конкурс могу да се пријаве сва лица која имају пребивалиште на територији општине Варварин у последњих 5 година, студенти који су у претходној години имали просечну оцену већу од 8, а услов је да не примају неку другу стипендију или кредит и да нису у радном односу”, објашњава проф. Станојевић додаје да права на стипендије имају сва лица која испуњавају наведене услове и имају до 26 година живота, док је за докторске студије та граница до 29 година живота.

“Сматрам да није прерано да обавестимо наше младе суграђане, будуће академске грађане који испуњавају ове услове, да на време са својих факултета обезбеде потврде са просечним оценама и да припреме сву потребну документацију”, поручује председник Скупштине општине проф. Драгољуб Станојевић.

Он очекује да и ове године као и претходних година велики број варваринских студената конкурише како би им Општина на овај начин помогла. Проф. Станојевић подсећа да је прошле године износ на месечном нивоу био 9.000,00 динара, што је већа цифра у односу на републичку стипендију и тај новац студенти примају 10 месеци.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x