Општина Варварин успоставља јединствено управно место

Градови Ниш и Нови Пазар, београдске општине Стари Град и Земун, као и општине Варварин, Алексинац, Аранђеловац и Сокобања испунили су услове конкурса Министарства државне управе и локалне самоуправе за успостављање јединственог управног места.

Од укупно 37 јединица локалне самоуправе које су конкурисале за успостављање јединственог управног места, општина Варварин једна је од 8 локалних самоуправа у Републици Србији у којима ће током године бити успостављен овај правни институт.

Ради се о кораку даље ка електронској управи и ка бржем и економичнијем решавању управних поступака, а Министарство државне управе и локалне самоуправе издвојило је око 40 милиона динара за јединствена управна места. Општина Варварин је крз овај конкурс добила 4,5 милиона динара и просторија садашњег Услужног центра ће током ове године бити у потпуности опремљена неопходним техничким средствима.

Министарство је пре четири године покренуло пројекат успостављања јединственог управног места, које је до сада добило 14 градова и општина, а са циљем повећања ефикасности, делотворности и економичности рада јединица локалне самоуправе, као и поједностављења поступака и процедура, што омогућава смањење административног оптерећења, уштеде времена и новца, као и функционисање управе као сервиса грађана.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x