Општинама из Расинског округа 66 милиона динара за реализацију различитих локалних пројеката

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић свечано је у Палати Србија потписао уговоре са 43 градоначелника и председника општина о додели 578 милиона динара за реализацију различитих локалних пројеката широм Србије. Пет општина Расинског округа из Буџетског фонда овог министарства добило је нешто више од 66 милиона динара на овом конкурсу.

Граду Крушевцу одобрено је 22.476.000,60 динара за другу фазу адаптације отворених базена за непливаче и малог базена у овом граду, општини Варварин 16.074.303,36 динара за реконструкцију фасаде и крова на згради општинског Услужног центра, општини Брус 10.000.000,00 динара за изградњу и реконструкцију некатегорисаног пута у Влајковцима, у дужини од 1.440 метара, општини Трстеник 9.991.812,00 динара за енергетску санацију Гимназије “Вук Караџић” и општини Ћићевац 7.589.728,00 за изградњу дечијих игралишта у насељеним местима Појате и Сталаћ.

Министар др Александар Мартиновић је поручио да су ови уговори потписани дан пре обележавања 24. годишњице од НАТО агресије на Савезну Републику Југославију зато што је држава хтела да покаже, без обзира на све муке и невоље које су нас задесиле те 1999. године, али и каснијих година, “да је Србија жива и да су живи њени грађани, да се боримо и да идемо напред”.

“Захваљујући ентузијазму и енергији председника Републике Александра Вучића, Србија је успела да стане на сопствене ноге, а оно што је најбитније, Србија је једина земља у Европи која у овом тренутку потпуно самостално води унутрашњу и спољну политику”, истакао је министар Мартиновић овом приликом и додао да је симболичним потписивањем уговора на данашњи дан Министарство желело да покаже и да је упркос свим проблемима и недаћама Србија успела економски да се развије и да буде стабилна земља.

Из Буџетског фонда Министарства државне управе и локалне самоуправе издвојено је укупно 490 милиона динара за реализацију више од 40 најзначајнијих, претежно инфраструктурних пројеката на локалу, од чега је највише новца намењено за радове на вртићима, школама, културним, спортским и објектима јавне управе, али и за радове на комуналној инфраструктури и јавним површинама, док се 88 милиона динара улаже у отварање јединствених управних места у 13 општина и градова.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x