За програме запошљавања у Варварину 15 милиона динара

Национална служба за запошљавање – Филијала Крушевац и општина Варварин, на основу Локалног акционог плана запошљавања (ЛАПЗ), расписале су три Јавна позива и то за организовање спровођења јавних радова, за доделу субвенција за самозапошљавање и за доделу субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима, наводи председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић.

“Позивам све суграђане који испуњавају услове, пре свега за јавне радове, а затим и за самозапошљавање да се пријаве НСЗ са својим плановима. Локална самоуправа је и ове године за ове намене издвојила 6 милиона динара у општинском буџету, док је учешће Републике 9 милиона тако да за ове намене у 2021. години утрошићемо 15 милиона динара и на тај начин ће бити упошљен већи број лица у нашој општини”, истакла је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Она подсећа да је у 2020. години био већи број лица за доделу субвенција за самозапошљавање, док је за остале Конкурсе био мањи број заинтересованих, тако да је крајем године био повећан и број људи који су добили средства за самозапошљавање.

“Пратићемо и ове године одзив на конкурсе, у случају да и ове године имамо ситуацију као и прошле у зависности од тога ћемо и опредељивати средства”, поручила је председница општине.

5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x