Општини Трстеник 11,4 милиона динара за санацију депоније

Градови Чачак и Краљево и општина Трстеник добили су од стране Министарства заштите животне средине укупно 98,4 милиона динара на име суфинансирања реализације пројеката санације и ремедијације несанитарних депонија – сметлишта, саопштено је из овог Министарства.

Средства за овај пројекат обезбеђена су из Зеленог фонда Републике Србије, а после спроведеног јавног конкурса граду Чачку одобрено је 66,67 милиона динара за реализацију пројекта санације, затварања и рекултивације несанитарне депоније – сметлишта “Прелићи”.

Краљево је добило 22.32 милиона динара за санацију градске депоније са радовима на експлоатацији позајмишта материјала и израдом објекта за сакупљање процедних вода, док је општини Трстеник додељено 11,44 милиона за санацију, затварање и рекултивацију постојеће несанитарне општинске депоније.

Град Крагујевац и општине Петровац на Млави, Пећинци, Љиг, Сокобања и Бољевац, испунили су услове за финансирање, али им средства нису додељена због ограниченог буџета, стоји у одлуци Министарства заштите животне средине.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x