Општински Услужни центар привремено измештен у салу Скупштине општине Варварин

Због реновирања просторија где се налази Услужни центар општине Варварин и успостављања Јединственог уравног места (ЈУМ), а за које је општина Варварин добила средства од стране Министарства за државну управу и локалну самоуправа, Услужни центар је привремено измештен у салу Скупштине општине Варварин, зграда иза Општине, где ће радници Општинске управе, до завршетка радова на успостављању Јединственог управног места, радити са странкама, обавештавају из Општинске управе општине Варварин.

Општина Варварин једна је од 8 локалних самоуправа у Републици Србији у којима ће током године бити успостављен овај правни институт. Ради се о кораку даље ка електронској управи и ка бржем и економичнијем решавању управних поступака, а општина Варварин је, кроз овај конкурс, добила 4,5 милиона динара.

Министарство је пре четири године покренуло пројекат успостављања Јединственог управног места, које је до сада добило 14 градова и општина, а са циљем повећања ефикасности, делотворности и економичности рада јединица локалне самоуправе, као и поједностављења поступака и процедура, што омогућава смањење административног оптерећења, уштеде времена и новца, као и функционисање управе као сервиса грађана.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x