Основна музичка школа “Корнелије Станковић” дочекала ђаке прваке

Као и у другим школама на подручју трстеничке општине и у Основној музичкој школи “Корнелије Станковић” у Трстенику организована је церемонија свечаног пријема нових ђака првака. Према речима директорке ове школе Наташе Живковић, у овој години уписано је 112 ђака првака, велики број деце био је на упису, што најбоље показује како се у овој школи ради и стварају музички таленти.

“Прошле године смо исто имали велики број пријављене деце, што нас радује и, наравно, задовољни смо. Родитељи и деца су овде имали прилике да се упознају са просторијама школе и да лакше прихвате нови почетак школске године, а деца долазе у школу са осмехом и жељом да науче о музици и сутра наставе да се баве музиком. Наша школа је временом оправдала свој реноме и наставља да ниже успехе на које смо већ навикли”, каже директорка Наташа Живковић.

Ове године у матичној школи у Трстенику и у подручним одељењима школа у Грабовцу, Милутовцу, Медвеђи, Стопањи и Великој Дренови уписано је укупно 362 ученика. Све је организовано, добијене су смернице о раду од Министарства просвете, у оквиру тематске недеље, када се организују нове креативне активности које интересују децу и чине их задовољним.

Свечаности поводом почетка нове школске године у овој успешној школи присуствовао је и Иван Нешић, члан Општинског већа задужен за област културе и образовања и помоћница председнице општине Трстеник Марина Раденковић. Они су свима у школи честитали почетак нове школске године и напоменули да су из ове школе изашли садашњи успешни професори музике, музичари који су присутни у Србији и ван њених граница.

Школа тако негује дугу традицију и деци је добар избор у будућем занимању.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x