Реконструкција школа у општини Варварин, бољи услови за ђаке

Радови на реконструкцији и адаптацији ОШ “Свети Сава”, подручног одељења у Орашју, су у току, а према речима председника општине Варварин очекује се да радови буду приведени крају у наредних месец и по дана како би се деца после тога вратила у школске клупе.

“Због лоших временских услова и после прекида током зимског периода радови су настављени и ради се пуном паром тако да се надамо да ће радови да буду завршени у року. Надзорни орган из Канцеларије за управљање јавним улагањима обишао је овај објекат, али и објекат ОШ “Херој Мирко Томић” у Доњем Крчину, где се такође ради комплетна реконструкција и адаптација школског објекта, тако да се надамо да ће за месец и по дана радови овде у Орашју бити готови после чега би се деца вратила у школске клупе у потпуно уређеном простору”, истакао је председник Павић.

Поред радова који се изводе у Орашју и Доњем Крчину, у протеклом периоду је завршена и надоградња спрата на згради Средње школе Варварин и ОШ “Јован Курсула”, а очекује се да током ове године крену и реконструкције објеката основних школа “Свети Сава” у Бачини и “Мирко Томић” у Обрежу.

Градилиште у Орашју обишли су и председник Скупштине општине Варварин проф. Драгољуб Станојевић и директорка ОШ “Свети Сава” Светлана Пејић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x