“Пажљивкова смотра 2022”: Предшколци и основци показали изузетно знање

У Великој сали Општинске библиотеке Варварин одржана је Општинско такмичење из познавања правила у саобраћају, познатије под називом “Пажљивкова смотра 2022”. Учествовале су екипе из свих пет основних школа у општини Варварин, у категоријама ученика првог и другог разреда, као и екипе предшколских група.

Координатор Савета за координацију послова безбедности саобраћаја општине Варварин, Владица Филиповић, оцењује да је такмичење било доста борбено и неизвесно, победници су екипе ОШ “Херој Мирко Томић” из Доњег Крчина и то у обе категорије, у узрастима I и II разреда, док је у категорији предшколаца победила екипа ПУ “Наша радост” из Карановца и Залоговца.

“Све екипе које су победиле на општинској “Пажљивковој смотри 2022″ представљаће нашу општину на Регионалном такмичењу у Врњачкој Бањи, где ће поред домаћина и наших представника из Варварина учествовати и представници Лапова и Новог Пазара”, најављује Владица Филиповић.

Он објашњава да је циљ “Пажљивкове смотре” тај да деца науче основна правила саобраћаја, да иду безбедно од куће до школе и да се понашају безбедно у саобраћају. Филиповић је додао и да ће ова смотра постати традиционална и сваке године ће бити организовано такмичење за узрасте I и II разреда основних школа, као и у категорији предшколаца.

“Предшколци, као и ученици I и II разреда, показали су изузетно знање и видело се да су се спремали и зато је и такмичење веома било неизвесно, тако да честитам свима који су учествовали, свим наставницима и родитељима који су полагали у спремању учесника, али и свима који су помогли у организацији и реализацији овог такмичења”, поручио је Филиповић.

Организатори “Пажљивкове смотре 2022” су Општина Варварин, Савет за координацију послова безбедности саобраћаја општине Варварин и Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије.

5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x