“Пажљивкова смотра 2024” окупила ученике I и II разреда темнићких основних школа

У Великој сали Општинске библиотеке Варварин одржана је Општинско такмичење из познавања правила у саобраћају, познатије под називом “Пажљивкова смотра 2024”. Учествовале су екипе из свих пет основних школа у општини Варварин, у категоријама ученика првог и другог разреда, као и екипе предшколских група. Медаље и пехаре најбољима уручила је председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Координатор Тела за координацију послова безбедности саобраћаја општине Варварин, Владица Филиповић, оцењује да је такмичење било доста борбено и неизвесно, победници су екипе “Зебре” ОШ “Јован Курсула” из Варварина, у узрастима I и II разреда, док је у категорији предшколаца победила екипа ПУ “Наша радост” из Карановца, Доњег Крчина, Парцана и Залоговца.

Филиповић појашњава да је циљ “Пажљивкове смотре” тај да деца науче основна правила саобраћаја, да иду безбедно од куће до школе и да се понашају безбедно у саобраћају. Он је додао и да је ова смотра већ традиционална и сваке године се организује такмичење за узрасте I и II разреда основних школа, као и у категорији предшколаца.

“Предшколци, као и ученици I и II разреда, показали су изузетно знање и видело се да су се спремали и зато је и такмичење веома било неизвесно, тако да честитам свима који су учествовали, свим наставницима и родитељима који су помагали у спремању учесника, али и свима који су помогли у организацији и реализацији овог такмичења”, поручио је Филиповић.

Организатори “Пажљивкове смотре 2024” су Општина Варварин, Тело за координацију послова безбедности саобраћаја општине Варварин и Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x