Пехар стигао у Варварин, славље тресе Поморавље (ВИДЕО)

Давно је било познато да су фудбалери Темнића 1924 подарили Варварину и Троморављу, како то воли да каже наш колега спортски новинар Драган Митровић, титулу првака Српске лиге Исток па ће од августа на стадиону у Варварину љубитељи фудбала из Поморавља моћи да гледају утакмице Прве лиге.

Фото: Слободан Симић

У недељу је стигла и званична потврда у оквиру последњег кола Српске лиге Исток у Сокобањи. Пре утакмице ФК Озрен – ФК Темнић 1924 Новица Тончев, председник Фудбалског савеза Региона источне Србије (ФС РИС) и потпредседник Фудбалског савеза Србије (ФСС), у пратњи председника општине Варварин Војкана Павића, председника Спортског савеза општине Варварин Зорана Цветковића и у присуству многобројних гостију и званица, предао је велики пехар капитену Темнића Горану Жерјаву после чега је почело славље играча Темнића, руководства клуба на челу са Дарком Бранковићем и многобројних навијача из Варварина који су стигли у бању.

Игор Павловић прима пехар, из руку потпредседника ФС РИС Мирослава Миливојевића, за најбољег стрелца Српске лиге Исток. Фото: Слободан Симић

Да ствар буде још конкретнија постарао се фудбалер Темнића Игор Павловић који је на 18 утакмица постигао 25 голова па му је као првом стрелцу из руку Мирослава Миливојевића, потпредседника ФС РИС, уручен пехар за најбољег стрелца лиге.

Потом су играчи  двеју екипа одиграли једну одличну  утакмицу која је завршена ремијем (2:2), али су гледаоци могли да виде три евро гола у режији Дељанина и Младеновића (Озрен) и Стефана Сибиновића (Темнић 1924).

Видео: Мирослав Ђорђевић

Наравно, најсрећнији човек био је председник клуба Дарко Бранковић који је када је пре 4 године преузео клуб у округу рекао “ИДЕМО У ПРВУ ЛИГУ”, а визија му се и остварила. Бранковић је овом приликом био веома кратак.

“Захваљујем се пре свега играчима, стручном штабу, мојим сарадницима, људима добре воље који су нам помогли и наравно локалној самоуправи”, каже Дарко и на крају умало да не заборавим. “Захваљујемо се посебно и пријатељима из Сокобање из ФК “Озрен” који су нам омогућили да најлепши тренутак у историји клуба доживимо баш код њих у предивној Сокобањи”.

Фото: Слободан Симић

Славље се преселило у Варварин где су играчи пронели пехар улицама града, а потом сви заједно до зоре у ресторану СТЦ “Темнић” прославили улазак у Прву лигу Србије у присуству многобројних гостију, спонзора, људи добре воље, људи који су живели за овај успех клуба.

 

Видео: Мирослав Ђорђевић

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x