Пет награда сјајном трстеничком позоришту

На завршеном фестивалу комедије “Јован Кнежевић Цаца” у Новом Бечеју представа за децу трстеничког позоришта “Прасећа рокерско-еколошка бајка” освојила је пет награда. Сценарио и режија ове представе дело је Милоша Милошевића Шике, познатог и признатог драмског уметника, песника, хумористе, сатиричара који је, захваљујући објављеним драмама, збиркама песама, позоришних игара и игроказа за децу, хумористичко сатиричних кабарета и ТВ серија, заступљен у многим антологијама и зборницима.

“За мене је рад са децом право задовољство, а ова генерација је заиста посебно талентована. Ову представу смо радили два месеца и добили неку врсту рок мјузикла који је едукативан, док је драмски текст заснован на класичној бајци “Три прасета” коју смо до детаља осавременили”, каже Милош Милошевић Ђика и додаје да су жири фестивала чинили Злата Нуманагић, Александар Волић и Владета Сударски који су одрадили поштено и коректно свој посао и ову представу прогласили најбољом у категорији дечије сцене.

Милошевић је истакао да је награду за најбољу мушку улогу добио ученик Тадија Радивојевић, Вук Оролић је најбољи мушки епизодиста, архитекта Василије Петровић је награђен за сценографију, а Стеван Милошевић за ауторску музику.

На ревијалном Међународном дечијем фестивалу у Беранама “Лимско срце” представа трстеничког позоришта сјајно је примљена, док су у плану и друге представе, рекли су нам у овом позоришту са задовољством.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *