Планинарски марш, 60. по реду, на Јастрепцу, учесници од 8 до 84 године

Шездесети јубиларни Јастребачки марш организовао је Планинарско – спортски клуб (ПСК) “Јастребац” из Крушевца, а имао је статус републичке акције Планинарског савеза Србије.

“Око 150 планинара из 11 клубова из целе Србије имало је избор од две стазе, а требало је освојити врх Бела стена (1.256 м). Једна стаза је била дугачка 11 км са успоном од 750 м, а дужина друге је била 8 км са успоном 400 м. Након завршетка планинарења за све учеснике приређен је заједнички ручак – планинарски пасуљ из казана и дружење учесника марша у Планинарском дому “Жарко Жарић”. Традиција овог марша дуга је шест деценија, никада није прекидан нити одлаган, а овај је био чак и по киши”, каже Љубиша Здравковић, председник ПСК “Јастребац” из Крушевца.

Најмлађи учесник Марша је имао 8 година, а најстарији 84 године. Учесници марша су припадници свих структура од ученика до пензионера. На маршу су учествовали планинари из Алексинца, Јагодине, Трстеника, Врања, Новог Сада, Шапца, Краљева, Лесковца, Параћина и Крушевца. Полазак и финиш марша био је у Планинарском дому.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x