“Победа” поново пред читаоцима

Најстарији штампани крушевачки недељник “Победа”, после петогодишње паузе, овог петка поново ће се наћи пред читаоцима. Недељник уз који су одрастале многе генерације Крушевљана и који је доносио важне информације и занимљиве приче из града под Багдалом, али и из целог округа, наставља своју животну причу, а према речима уреднице листа Сандре Савић намера је, да кроз текстове, занимљиве рубрике и фотографије, Крушевац и Расински округ читаоци виде ко на длану, док ће први бројеви бити бесплатно дељени читаоцима у свим општинама Расинског округа.

“Храброст за нови почетак проналазимо у чињеници да је ово наставак “Победине” испуњене животне приче, која је почела 40-тих година прошлог века. Развијала се, постајући симбол града, са сваким текстом генерације врсних новинара. Одговорност је огромна, јер изградњу настављамо на стабилним темељима “Победине ” школе професионалног новинарства, која је уједно и родоначелник признате медијске породице – Радио и Телевизије Крушевац”, каже Сандра Савић, уредница “Победе” и додаје да су, са циљем да омаж традицији употпуне свежим идејама и новим приступима, окупили у садашњој редакцији последњу генерацију крушевачких новинара, са довољно професионалног искуства, али и развојним потенцијалом.

“Врата “Победе” остају отворена за дугогодишње сараднике из различитих ресора, али ћемо мотивисати и младе да нам се придруже. Не крећемо са обећањима, “позајмићемо” Ваше поверење и потрудити се да га оправдамо са сваким новим бројем “Победе”. Ако сте, уз “Победу”, јутрос попили кафу, уступили јој делић канцеларијског стола или ћете овај број прелистати уз породични ручак, на добром смо путу”, истакла је уредница “Победе” Сандра Савић.

Недељник “Победа” објављен је први пут 16. новембра 1944. године. У оквиру “Победе” седамдесетих година двадесетог века почео је са радом Радио Крушевац, а почетком деведесетих и Телевизија Крушевац, док је “Победа” у срећним временима за штампане медије имала тираж од 10.000 примерака. Уз помоћ људи који воле свој град, овај лист, који је престао са радом 04. октобра 2013. године, после пет година се враћа пред читаоце.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x