Почела вакцинација против сезонског грипа у општини Варварин

Дом здравља “Др Властимир Годић” у Варварину ове године је добио 1.400 доза четворовалентне вакцине за имунизацију против сезонског грипа, што је, у односу на раније године приметно повећање, а и одзив грађана је на задовољавајућем нивоу.

Директорка ове здравствене установе, др Јасмина Ракић, упутила је захвалност крушевачком Заводу за јавно здравље на повећаном броју доза вакцина, у односу на раније године када је на почетку вакцинације Дом здравља “Др Властимир Годић” добијао 800 доза, а затим још 200, сада повећан тај број, а због повећаног итересовања.

“Ради се о четворовалентној вакцини “VaxigripTetra”, која је заиста одлична, одмах смо поделили по теренима вакцину и остатак је код нас у Варварину. Наравно, људи који живе у Горњем и Доњем Катуну, Село Варварину, они гравитирају са својим картонима у самом Дому здравља, али и они који живе у другим местима, а који имају картон код нас, он ће да се јаве свом изабраном лекару који ће написати налог за вакцину и добиће вакцину у самом Дому здравља”, наводи директорка др Јасмина Ракић.

Вакцинација се у Варварину обавља сваког радног дана, осим уторка, на спрату Дома здравља, Медицина рада, од 7:30. Када су питању Здравствене амбуланте на терену, грађани могу путем телефона заказати вакцинацију код свог изабраног лекара.

Др Јасмина Ракић очекује да ће ова количина вакцина бити сасвим довољна за потребе становништва, али ако се укаже потреба за још вакцина биће затражено још доза.

Поред вакцинације против сезонског грипа у току је и вакцинација против корона вируса, а грађани своју дозу ове вакцине могу примити сваког петка у Дому здравља “Др Властимир Годић”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x