Завршен трећи круг вакцинације против сезонског грипа на теренима, највеће интересовање у Залоговцу

Вакцинацијом мештана Залоговца, Маренова и Парцана вакцином против сезонског грипа у Здравственој амбуланти у Залоговцу, здравствени радници Дома здравља “Др Властимир Годић” завршили су трећи круг вакцинације по теренским здравственим амбулантама.

Др Александар Јосифов истиче задовољство одзивом грађана ових села и наглашава да се вакцинација наставља и наредних дана у Дому здравља у Варварину и подсећа да ова здравствена установа поседује довољан број доза тровалентне вакцине за грађане до 65 година старости, као и четворовалентне за старије од 65 година.

“Највећи одзив је управо овде у Залоговцу где заиста имамо повећан број пацијената који су желели да приме ову вакцину која ће им сигурно помоћи у стварању неког бољег имунитета у борби против ових вируса који се тренутно активни. Одзив је варијабилан, у Доњем Крчину смо имали 25 пацијената, у Обрежу 17, у Бошњану око 40, у Бачини 15, а овде у Залоговцу имамо преко 40 људи који су вакцинисани против сезонског грипа”, наводи др Јосифов.

Он је позвао све суграђане који још увек нису примили своју дозу, да се одазову вакцинацији и превентивно се заштите од сезонских вирусних инфекција.

“Позивам све становнике општине Варварин да дођу и да се вакцинишу овом вакцином против сезонског грипа, акција је завршена на терену, али није завршена у нашем Дому здравља, што значи да може да се прими вакцина у Служби за вакцинацију. Ми имамо обе вакцине и тровалентну и четворовалентну и још једном позивам све грађане да дођу тамо”, поручује др Александар Јосифов.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x