Почиње вакцинација против сезонског грипа

Вакцинација против сезонског грипа у општини Варварин почиње у петак 02. октобра, а ове године је за потребе Дома здравља “Др Властимир Годић” обезбеђено 900 доза вакцине, 300 више у односу на прошлу годину, истиче директорка ове здравствене установе др Јасмина Ракић.

Др Ракић наглашава да ће се вакцинација против сезонског грипа ове године, а због пандемије COVID-19, обављати у просторијама ранијег ХИСПА центра, уместо у простору за вакцинацију где су грађани ранијих година примали вакцину.

“Грађани ће примати вакцину у просторијама ХИСПА центра, на другом спрату у згради Дома здравља где се налази медицина рада, односно где се налази интернистичка служба, прва просторија са десне стране. Сви становници општине Варварин, који су заинтересовани да приме вакцину против сезонског грипа, треба да се јаве свом изабраном лекару, а што се тиче теренских амбуланти они ће се јављати свом лекару и вакцину ће примати у својим местима, као и до сада. Што се тиче осталог становништва које има здравствене картоне у самом Дому здравља, у централној згради, јављаће се својим изабраним докторима који ће писати налоге за вакцину и са налогом за вакцину иду код сестре Оливере Јелић”, објашњава др Јасмина Ракић.

Она наводи да је потребно да особа заинтересована за имунизацију буде здрава, а вакцинација ће бити могућа радним данима, изузев уторка зато што тог дана ради Саветовалиште и подсећа да је варварински Дом здравља сваке године у првом наврату добијао 600 доза вакцине, а због великог интересовања додато је било још 100 доза, тако да је било доступно 700 доза вакцина, док ове године у првом наврату је за Варварин обезбеђено 900 доза вакцине, што је у самом старту велико повећање у односу на раније године.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x