Почело школско такмичење “Пажљивкова смотра 2023”

Општина Варварин и Савет за координацију послова безбедности саобраћаја, а под покровитељством Агенције за безбедност саобраћаја (АБС) Републике Србије, у свим школама у темнићком крају реализовали су такмичење за предшколце и ученике првог и другог разреда у области познавања саобраћајних прописа и безбедног учествовања у саобраћају – “Пажљивкова смотра 2023”.

Малишани су пажљиво слушали питања учитеља и васпитача и радили тестове, а имајући у виду да су деца посебно угрожена категорија у саобраћају намера ове активости је да од најранијег узраста усвоје нека најосновнија знања о саобраћају која ће касније и надограђивати.

Тестирање је такмичарског карактера, али је суштина да се деца науче правилима и да прелистају и прочитају промотивне материјале које су раније добили. Након овог такмичења тестови ће бити прегледани, биће формиране екипе на нивоу узраста предшколаца и I и II разреда, из свих основних школа, а након тога следе такмичења на општинском нивоу, међуопштинском и на крају републичком.

3 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x