Поклон Народној библиотеци “Јефимија” у Трстенику

Народна библиотека “Јефимија” у Трстенику добила је ових дана на поклон 4.000 књига и других рукописа из приватне збирке др Животија Ђорђевића, које је он стварао читавог живота бавећи се истраживањем страдања српског народа у XIX и XX веку, током ратних дешавања.

“Др Ђорђевић је желео да ту своју целокупну збирку књига и рукописа подари нашој библиотеци, што је и учињено и сада поред већ постојећег великог броја књига различитих жанрова, за децу и одрасле, имамо и ову значајну збирку” каже директор НБ “Јефимија” Верољуб Вукашиновић.

“Ми имамо велики проблем са смештајем књига па смо пронашли тренутно решење да их складиштимо у изнајмљеној просторији зграде Општинског одбора СПС-а у Трстенику. Имамо и велики број чланова који редовно читају, поготово ученици основних и средњих школа, али и студенти.” истиче Вукашиновић.

У посети НБ “Јефимија” тим поводом били су председник општине Трстеник Александар Ћирић и његов помоћник Радомир Милуновић, а како је истакао директор Вукашиновић, у читаоници библиотеке стално је присутно по неколико грађана који осим књига читају новине и друге часописе.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x